VEGOLICIOUS: Wok med tzay & nudlar

4 pers
200-300g tzaybitar (upptinade)
1 stor morot
1 gul lök
1 chili (utan kärnor om du inte gillar starkt!)
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
150g champinjoner
4 påsar snabbnudlar
2 dl färdig woksås (vi körde sweet chili)
2 matskedar tomatpure
Soya
2 matskedar tomatpure
Soya
2 dl vatten
Salt o peppar
Salt o peppar
Liten skvätt matgrädde (t.ex Oatly iMat)
Olivolja till stekning
Marinad till tzaybitarna:
Rapsolja
Rapsolja
Soya
Vitlök- och örtkrydda
Salt o peppar
Vitlök- och örtkrydda
Salt o peppar
Gör så här:
Skär tzaybitarna till strimlor.
Blanda ihop marinaden och lägg i tzaystrimlorna.
Låt stå.
Skär moroten i ministrimlor.
Skär paprika och lök i strimlor.
Skär champinjonerna i små båtar.
Hacka chili och vitlök.
Stek tzaybitarna och champinjonera på strax
över medelvärme.
Lägg det i en skål och stek löken och paprikan.
Häll i tzaybitarna och champinjonera i pannan
samt vitlöken och chilin. Salta och peppra.
Låt steka lite till.
Blanda i woksåsen, tomatpuren och soyan.
Häll i vatten och en skvätt grädde.
Låt koka till den konsistens du vill ha, sänk
sedan värmen och låt småkoka under lock.
Koka nudlarna.
Njut av din vegomiddag!
Gott!