VEGOLICIOUS: Scones

 
 

Scones är min favofrukost och så enkelt att laga!
Här kan man leka med receptet och byta ut vetemjölet med havre, boveteflingor, råg etc.
 
RECEPT
(ca 8 scones)
 
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 1/2 dl havremjölk
1 dl rapsolja eller flytande margarin (t.ex becel)
2 tsk bakpulver
1/2 ts salt
 

GÖR SÅ HÄR
 
1. Ställ ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
3. Blanda i matfettet.
3. Tillsätt mjölken och blanda väl.
4. Dela upp degen i ca 8 bitar.
5. Grädda i 10-15 minuter.
 
Du har nu supergoda scones!
Servera med mjölkfritt bordsmargarin och
marmelad. Mums
 
Mat | frukost, havre, scones, vegan, vegetariskt | | Kommentera
Upp