VEGOLICIOUS: Lyxiga linsbiffar -som håller ihop!

4 linsbiffar
1 dl röda linser
1 liten gul lök
3 tsk soya
1 dl havre
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk/torkad gräslök
1/2 tsk senap
3 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
Salt o peppar
Ströbröd
Rapsolja/olivolja till stekning
Gör så här:
Koka linserna med buljongen på svag värme,
under lock i ungefär 15min.
Hacka lök och vitlök.
Mixa havregrynen lite i blender, det ska inte bli
helt mjöligt.
Häll av linserna, låt dom vara lite blöta.
Lägg i en skål och blanda med soya.
Blanda i lök och vitlök sedan kryddorna och senap.
Häll i havren och blanda väl.
Tycker du fortfarande att röran är lite väl
rinnig så kan du ta i lite mer havre.
Jag brukar låta röran stå och svalna i kylskåpet
en stund innan jag formar dom till biffar.
Lägg ströbröd på en tallrik.
Dela upp röran i 4 och forma biffar.
Vänd i ströbrödet, bra att få med kanterna också!
Stek biffarna på mellan medel och hög värme,
det ska fräsa lite när du steker.
Biffarna är klara när dom fått en fin stekyta,
ca 3 minuter på varje sida.

Tips:
- Smörj dina händer med rapsolja när du ska forma
biffarna, röran är kladdig!
- Efter att du har stekt biffarna, låt dom "rinna av"
på lite hushållningspapper. Då försvinner en del
av oljan och dom blir lite krispigare.
- Servera med klyftpotatis eller andra rotfrukter i ugn
och en mildare sås.
- Håll utkik efter receptet på världens godaste
klyftpotatis!
Trevlig helg!