VEGOLICIOUS: Rödbet- och morotsbiffar
Supergoda rödbetsbiffar som kan användas som burgare
eller serveras tillsammans med klyftpotatis på lördagskvällen.
Igår blev dom burgare i tortillabröd med stark sås och tomat!
6 medelstora biffar
3 rödbetor
2 morötter
1 rödlök
2 ägg
1 vitlöksklyfta
Timjan, salt och peppar
2 morötter
1 rödlök
2 ägg
1 vitlöksklyfta
Timjan, salt och peppar
Gör så här:
Skala och riv morötterna samt rödbetorna.
Hacka rödlöken och vitlöksklyftan.
Krama ur vattnet från morötterna och rödbetorna,
lägg det sedan i en skål.
Blanda i rödlöken, vitlöken och kryddorna.
Rör ner äggen och blanda allt väl.
När du ska forma biffarna försök krama ur smeten
Blanda i rödlöken, vitlöken och kryddorna.
Rör ner äggen och blanda allt väl.
När du ska forma biffarna försök krama ur smeten
igen om det fortfarande finns mycket vätska.
Stek på medel-till-hög värme ca 5 minuter på varje
sida. Biffarna är klara när dom har en fin stekyta.
Happy wednesday!